伊莉討論區

標題: 首次表演雙鋼琴合奏 宇宙最強甄子丹 自嘲功力未到家 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2015-6-6 12:51 PM     標題: 首次表演雙鋼琴合奏 宇宙最強甄子丹 自嘲功力未到家

甄子丹昨晚在中環出席投資公司活動,同「郎朗國際音樂基金」獎學金得主,年僅14歲青少年鋼琴家李欣潼,表演雙鋼琴合奏。今次亦係子丹首次雙鋼琴合奏,佢喺台上自嘲鋼琴功力未到家,仲差過啲小朋友,不過見佢彈琴時表現投入兼七情上面,二人彈的作品係蕭邦作品《幻想即興曲》。問子丹有冇練琴?佢話:「係咁易練下,最近忙拍戲,未拍完《葉問3》。」佢又話之前拍戲時右手甩咗骹,所以冇乜機會練琴,但都嚟支持,佢話:「之前隻手甩咗骹,腫到如雞蛋,痛咗五﹑六日仲痛緊,咁啱飛返港探小朋友,順便睇醫生。」
問到現在要拍返打戲部份?佢話:「唔打都唔得啦,之前同泰臣拍完,拍之前仲傷咗隻手,0依家嗰部份拍曬,爭Ending同張晉打。(拍到幾時?)月尾可以返港。」講到佢咁忙,嚟緊暑假有冇安排同小朋友去玩?佢話:「太太每年都有安排,今年都會盡量抽時間,但唔會太長日子,去邊就等太太諗,自己嚟緊有其他Project及開戲。(拍葉問3輕鬆咗?)都唔輕鬆,都想成個團隊創高峰,超越一﹑二集。」

心得:在八十年代初看甄子丹的電影,已覺他身手非常了得,可惜當年紅不起。近年,他終於爆紅了,替他高興。

[attach]109066954[/attach][attach]109066955[/attach][attach]109066957[/attach][attach]109066958[/attach][attach]109066961[/attach][attach]109066962[/attach]

作者: kobepenny    時間: 2015-6-6 03:16 PM

原來是文武雙全阿......
汗顏汗顏

作者: oscar13    時間: 2015-6-6 04:50 PM

他也會鋼琴阿
不錯喔
印象中都是電影武打吧

作者: a22058126    時間: 2015-6-7 10:01 PM

真是太不可思議啊會鋼琴阿
作者: a5720104    時間: 2015-6-8 03:06 AM

沒想到除了武打動作
他也會彈鋼琴這麼纖細的事
而且彈起鋼琴竟然還更加帥氣
我認為他可以考慮拍跟鋼琴有關的電影,肯定會有很多人去看
作者: JACKYCHOU2491    時間: 2015-6-8 03:24 AM

阿丹哥超強
文武合一
偶像
作者: WILLY5555775    時間: 2015-6-16 11:48 AM

作者: FREEDOMCHAN    時間: 2015-6-16 09:23 PM

宇宙最強...我喜歡
作者: ericon0204    時間: 2015-6-17 10:11 PM

看了這麼多部他的武打電影,看到他彈鋼琴的新聞,真的嚇了一跳!多才多藝,值得效法

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www44.eyny.com/) Powered by Discuz!